آشنایی با ارز دیجیتال و یک سری مفاهیم آن

آشنایی با ارز دیجیتال و یک سری مفاهیم آن

آشنایی با ارز دیجیتال و یک سری مفاهیم آن


آشنایی با ارز دیجیتال و یک سری مفاهیم آن

ارز دیجیتال، بیت کوین، اتریوم، توکن و… واژه‌هایی که این روزها آن‌ها را زیاد شنیده‌ایم و برخی از افراد ما را تشویق به خرید آن‌ها و سرمایه گذاری روی آن‌ها میکنند. آیا واقعا این‌ها همان چیزی هستند که تبلیغ میشوند؟ آیا میتوان از طریق این نوع ارزها به سود رسید. در این مقاله میخواهیم به این دست از سوالات پاسخ دهیم.

در ابتدا شما باید بدانید که ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال شکل خاصی از پول به صورت دیجیتال است که بر پایه علوم رمزنگاری ایجاد شده‌است. اکثر ارزهای دیجیتال برای بهره‌مند شدن از یک سری ویژگی‌های خاص و اساسی مانند غیرمتمرکز بودن، شفافیت و تغییر ناپذیری از بلاک چین استفاده میکنند.

ایده شکل‌گیری ارزهای دیجیتال و بازار کریپتوکارنسیاز دو مشکل بزرگ «اعتماد به شخص ثالث» و «دوبار خرج کردن» ریشه می‌گیرد. هنگامی که شما از بانک‌ها برای انتقال پول و نگهداری آن استفاده می‌کنید، در واقع به آن بانک اعتماد کرده‌اید. حتی اگر کلی‌تر به ماجرا نگاه کنید، اعتماد برای پیش بردن بسیاری از کارها ضروری است.

بلاک چین چیست؟

بلاک چین شبکه‌ای است که با استفاده از تکنولوژی‌های غیرمتمرکز و رمزنگاری، تاریخچه تمام تراکنش‌های انجام شده با دارایی‌های دیجیتال مانند بیت کوین را در یک دفتر کل دیجیتال و عمومی ذخیره می‌کند. امکان تغییر در اطلاعات ذخیره شده در بلاک چین وجود ندارد و تمام اطلاعات ثبت شده در آن به صورت شفاف در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

شبکه بلاکچین امنیت ارزهای دیجیتال را تضمین می‌کند و همین موضوع باعث شده دارایی‌های دیجیتال طرفداران زیادی پیدا کنند.

بلاک چین‌ها بیشتر به دلیل نقش حیاتی در سیستم‌های ارزهای دیجیتال برای حفظ یک رکورد امن و غیرمتمرکز در تراکنش‌ها شناخته می‌شوند، اما موارد استفاده از آن‌ها به ارزهای دیجیتال محدود نمی‌شود. بلاک چین‌ها را می‌توان برای تغییرناپذیر کردن داده‌ها در هر صنعتی مورد استفاده قرار داد.

بیت کوین

قبل از بیت کوین تلاش‌های زیادی برای ساخت و تولید یک ارز دیجیتال صورت گرفته بود اما بیت کوین به عنوان اولین پول الکترونیکی عرضه شد که توانسته بود مسئله اعتماد و دوبار خرج کردن را حل کند. دیگر نیاز نبود افراد برای انتقال و نگهداری پول به شخص، سازمان، گروه و یا بانکی اعتماد کنند. و همین سیستم عاری از اعتمادی که بیت کوین ارائه داد در بسیاری از فعالیت‌های دیگر نیز به کار گرفته شد.

هرچه این عرصه جلوتر رفت ارزهای دجیتال متفاوت برای رفع دغدغه‌های متفاوتی به وجود آمدند. به عنوان مثال اتریوم خود را بستری برای توسعه برنامه‌های مختلف و اجرای قرار دادهای هوشمند معرفی کرد و یا ریپل با نگاه خوشبینانه و مثبت نسبت به بانک‌ها و تجدید ساختار ارتباطات بین بانکی و … متمرکز شد.

امروزه توکن‌های بسیاری بر روی ارزهای دیجیتالی مانند اتریوم، ایاس و ترون ساخته شده‌اند که از قدرت بلاک چین‌های اصلی استفاده میکنند.

رمز ارزها

رمز ارزها برای اجرای تراکنش‌های خود مدل‌های مختلفی را به کار میگیرند. به عنوان نمونه بیت کوین از مدل اثبات کار استفاده میکند که طی آن ماینرها یا استخراج کنندگان تراکنش‌ها را تایید میکنند.

تفاوت ارز دیجیتال با پول‌های معمولی

برخی از ویژگی‌های منحصر به فرد باعث تفاوت بین ارزهای دیجیتال و پول‌های معمولی شده‌است. البته باید این نکته را در نظر داشت که تمام این ویژگی‌ها در همه‌ی ارزهای دیجیتال وجود ندارد.

اولین ویژگی غیرقابل برگشت بودن تراکنش‌ها میباشد.

یعنی وقتی شما انتقال ارز دیجیتالی را انجام دهید و تراکنش شما تایید شود دیگر نمیتوانید برگردانید. تنها در صورتی میتوانید این کار را انجام دهید که گیرنده مایل به انجام این کار باشد. اما این موضوع در بانک‌ها متفاوت است و شما اگر اشتباهی پولی را به حساب شخصی واریز کنید با پیگیری قضایی میتوانید آن را پس بگیرید، اما در بیت کوین یا ارز دیجیتال این امکان وجود ندارد و شما باید بیخیال دارایی خود شوید.

دومین ویژگی که در ارزهای دیجیتال وجود دارد و در پول‌های معمولی وجود ندارد. ناشناس یا نیمه ناشناس بودن آنهاست.

آدرس کیف پول در ارزهای دیجیتال نقش شماره کارت یا شماره حساب را در حساب‌های بانکی دارند که شامل اطلاعات هویتی نمیشوند. البته برخی از ارزهای دیجیتال پیگیرگریز و حریم خصوصی محور طوری طراحی شده‌اند که شناسایی هویت را خیلی سخت و یا تقریبا غیرممکن کرده‌اند.

سومین ویژگی رمز ارزها جهانی یا فرا مرز بودن آن‌هاست.

ارسال پول به نقاط مختلف دنیا با سیستم‌های فعلی تا چندین روز طول میکشد اما ارزهای دیجیتال این کار را در عرض چند دقیقه انجام میدهند. ارزهای دیجیتال محدودیت مرزی نمیشناسند و به راحتی میتوان آنها را از هر نقطه‌ای در دنیا به نقطه دیگر فرستاد.

چهارمین ویژگی امنیت ارزهای دیجیتال است.

سیستم رمزنگاری کلیدی عمومی و کلید خصوصی این امکان را به اشخاص میدهد که خودشان کنترل پول‌های دیجیتال‌شان را بر عهده بگیرند و شخص دگیری نتواند به آن‌ها دسترسی داشته باشد.

پنجمین ویژگی ارزهای دیجیتال که آن‌ها را از پول معمولی متمایز کرده، انحصاری نبودن آن است.

افراد برای این از ارزهای دیجیتال استفاده کنند نیازی ندارند که از سازمان یا شخص یا گروهی اجازه بگیرند. آن‌ها میتوانند کل تاریخچه تراکنش‌ها را دانلود کنند و خودشان بدون کسب اجازه اقدام به ارسال یا دریافت ارز دیجیتال کنند.

انواع ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال به جز بیت کوین را می‌توان به دو دسته آلت کوین‌ها و توکن‌ها تقسیم کرد.

آلت کوین‌ها یا همان کوین‌ها هر کدام بلاک چین مخصوص خودشان را دارند. بخشی از کوین‌ها از کدهای اولیه بیت کوین ساخته شده‌اند. این‌ها با اعمال اصلاحات جزئی در متغیرهایی مانند تعداد سکه‌ها، الگوریتم استخراج، زمان ایجاد بلاک‌ها و غیره از بیت کوین به وجود آمده‌اند.

برخی کوین‌های دیگر مانند اتریوم، ریپل شبکه خود را بدون استفاده از کدهای بیت کوین ساخته‌اند. این بلاک چین‌ها اغلب برای کاربردهای بیشتری به جز پول دیجیتال ایجاد شده‌اند.

توکن‌ها دسته دیگری از ارزهای دیجیتال هستند که بر بستر یک پلتفرم مانند اتریوم یا ویوز و ایاس ساخته می‌شوند. آن‌ها بلاک چین جداگانه‌ای ندارند و برای اجرای تراکنش‌های خود از قدرت بلاک چین اصلی کمک می‌گیرند.

توکن‌ها کاربردهای مخصوص خودشان را دارند و نمی‌توان آن‌ها را به چشم یک ارز دید.

دلیل محبوبیت ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال به دلیل بازار پرنوسان‌شان، فناوری که در آن‌ها به کار رفته و همچنین ایده‌های آزادی‌خواهانه‌ای که دارند، به سرعت بین مردم به محبوبیت بالایی دست یافتند.

بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوپایی آن‌ها، نوسانات زیادی دارد و ممکن است در یک روز قیمت یکی از آن‌ها تا چندصد درصد رشد کرده و یا چند ده درصد ریزش کند.

فناوری به کار رفته در ارزهای دیجیتال با به کارگیری علم رمزنگاری که پایه آن ریاضیات است، امکان تقلب را از افراد می‌گیرد و سیستم‌های پرداختی را در جهت راستگویی تشویق می‌کند.

علاوه بر این موارد کنار گذاشتن واسطه‌ها باعث شده تا افرادی که نسبت به سیستم‌های مالی بدبین بودند به سمت ارزهای دیجیتال متمایل شوند.

سوالات متداول

چگونه میتوان ارزهای دیجیتال را خرید یا فروخت؟

ارزهای دیجیتال از طریق صرافی‌های آنلاین داخلی خریداری کرد و یا فروخت.

چطور بفهمیم که چه زمانی باید بخریم و چه زمانی باید بفروشیم تا سود کنیم و ضرر نکنیم؟

این کار نیازمند علم و تحلیل نمودار است و اگر شما بدون علم وارد این حرفه شوید امکان اینکه ضرر کنید بسیار بالا است.

آیا میتوانم توکن خودم را داشته باشم؟

جواب این سوال بله است. فقط این کار را باید به افرادی بسپارید که در این کار مهارت دارند. (‌ یکی از خدمات گروه نرم افزاری تمشک ساخت و تولید توکن است. ) فقط باید این نکته را در نظر داشته باشید که این کار نیازمند سرمایه است.

آشنایی با ارز دیجیتال و یک سری مفاهیم آن ( آشنایی با ارز دیجیتال و یک سری مفاهیم آن )

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *